aA
Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) nariams kilo idėja vykti į Baltarusiją semtis švietimo sistemos pertvarkymo patirčių. Tai antradienį Eltai patvirtino šio komiteto pirmininko pavaduotoja Janė Narvilienė.
Janė Narvilienė
Janė Narvilienė
© ELTA
"Mes domimės kaimyninės valstybės švietimo sistemos tobulinimu", sakė J. Narvilienė.

Anot jos, ŠVKK komitete dabar svarstomas Seimo narių grupės vizitas neturi politinių tikslų. Šiuo vizitu būtų siekiama tik plėsti kultūrinį bendradarbiavimą ir dalytis švietimo reformos patirtimis.

Savo ruožtu Eltos kalbintas Seimo NATO reikalų komisijos pirmininkas Vaclovas Stankevičius santūriai vertino svarstomąjį vizitą.

"Tragedijos, manau, nėra, bet vizitas turi būti gerai parengtas, jo vykstantiems Seimo nariams turi būti išaiškinta Baltarusijos padėtis Europoje. Šį vizitą svarstysianti Seimo valdyba turėtų primygtinai paprašyti Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narių turėti omenyje, kad Baltarusijos parlamente, kurio kvietimu jie vyksta, nėra opozicijos, todėl labai svarbu, kad į savo darbotvarkę jie įtrauktų susitikimo su opozicija klausimą".

Kaip teigė J. Narvilienė, anksčiau Lietuvoje viešėjo Baltarusijos parlamento švietimo komiteto atstovai, o Lietuvos parlamentarų vizitas būtų atsakomasis.

Jei Seimo valdyba iki ketvirtadienio pritars J. Narvilienės pristatytam sumanymui, Seimo nariai į Baltarusiją vyks šį mėnesį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.