aA
Seimo valdyba paprašė Valstybės saugumo departamentą (VSD) įvertinti, ar Seimo narys liberaldemokratas Egidijus Skarbalius gali dirbti su valstybės paslaptimis. Pasak pranešimo spaudai, buvo atsižvelgta į tai, jog Seimui pateiktoje VSD pažymoje minima operatyvinė informacija apie įtartiną E.Skarbaliaus veiklą.
Egidijus Skarbalius
Egidijus Skarbalius
© ELTA
VSD nustatė, jog parlamentaras bendrauja su Renata Smailyte, palaikančia ryšius su prieštaringai vertinamos Rusijos bendrovės "Asociacija XXI vek" vadovu Anzoriu Aksentjevu-Kikališviliu.

Pastarajam yra uždrausta įvažiuoti į Lietuvą. E.Skarbalius neslepia bendraujantis su R.Smailyte ir kartą viešėjęs Vilniuje gyvenančios A.Aksentjevo-Kikališvilio sugyventinės namuose.

Žiniasklaidoje buvo paviešintas VSD slapta darytas pokalbio tarp E.Skarbaliaus ir R.Smailytės įrašas, kuriame parlamentaras prašo pinigų.

E.Skarbalius BNS teigė pinigų prašęs Telšiuose rengtai mokslinei konferencijai. Parlamentaras neigia nusikaltęs įstatymams.

Liberaldemokratas yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys, jis turėjo VSD leidimą susipažinti su valstybės paslaptimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.