aA
JAV pajėgos, vis dažniau kovoje su savo priešais pasinaudodamos irakiečių pagalba, suėmė 35 asmenis, įtariamus ruošus kruviną išpuolį, kai raketomis buvo apšaudytas viešbutis, kuriame gyveno JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Paulas Wolfowitzas (Polas Vulfovicas).
Bagdade apšaudytas "Rashid" viešbutis
Bagdade apšaudytas "Rashid" viešbutis
© EPA-ELTA
35 vyrų, kurie gali būti susiję su spalį įvykdytu išpuoliu prieš gerai saugomą viešbutį "Rashid", sulaikymas liudija apie naują kariuomenės strategiją, kai Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) lojalistams ir užsienio kovotojams sučiupti pasiunčiami irakiečių agentai.

"Po viešbučio "Rashid" apšaudymo žvalgyba tapo vienu iš mūsų prioritetų", - naujienų agentūrai AFP apie raketų ataką, per kurią žuvo vienas JAV pulkininkas ir dar 17 žmonių buvo sužeista, sakė aukšto rango kariuomenės pareigūnas.

Pasak jo, kariuomenė Bagdado Mansuro rajone, kuriame gyvena daug pasiturinčių žmonių, aptiko vienas suvirinimo dirbtuves, kuriose rado metalo gabalus, nudažytus ta pačia ryškia mėlyna spalva, kaip ir raketų paleidimo įrenginys. Dirbtuvių sienos taip pat buvo mėlynos.

Irakiečių informatoriai pranešė, kad šiose dirbtuvėse renkasi vienai įtariamai Mansuro kuopelei priklausantys nariai, ir vienam iš irakiečių buvo pavesta pasekti jų namus.

Nuo klausimo, ar šis irakietis buvo profesionalus agentas, pasamdytas JAV vyriausybės, pareigūnas išsisuko.

Iš 35 sulaikytų asmenų 10 vyrų buvo iš armijos sudaryto įtariamųjų sąrašo. Per šį reidą kariuomenė taip pat konfiskavo rastus kompiuterius, mobiliuosius telefonus, taip pat 50 tūkst. JAV dolerių bei septynis milijonus dinarų (3 500 dolerių), teigė pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.