aA
Du latviai, įtariama, apsvaigę nuo alkoholio, lengvuoju automobiliu nesustodami dokumentų ir muitinės kontrolei įvažiavo į Lietuvos teritoriją. Latviai teigia, kad dėl tiršto rūko pasienio postą supainiojo su degaline.
Vairuoja automobilį migloje, langas
Vairuoja automobilį migloje, langas
Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), sekmadienį ryte Šiaulių rinktinės Kalvių pasienio kontrolės punkte (PKP) budėję pasieniečiai pastebėjo, kad iš Latvijos pusės atvykęs lengvasis automobilis "Volkswagen Passat" su latviškais valstybiniais registracijos numeriais nesustodamas kontrolei apvažiavo tuo metu nuleistą pakeliamąjį muitinės užtvarą ir įvažiavo į Lietuvos teritoriją.

Manevro metu automobilis šoniniu vairuotojo galinio vaizdo veidrodėliu nežymiai kliudė užtvarą. Apvažiavę užtvarą, latviai punkto prieigose patys apsuko automobilį.

Pasieniečių sulaikyti du jaunuoliai, nuo kurių sklido alkoholio kvapas, paaiškino, kad rytą tvyrojusiame tirštame rūke jie esą paklydę, nepastebėję pasieniečių, o kontrolės punktą palaikė degaline.

Sulaikytieji neturėjo jokių asmens ir transporto priemonės dokumentų ir pasieniečiams prisistatė 21-erių ir 19-os metų Latvijos piliečiais.

Jaunuoliai dviem paroms uždaryti į Joniškio rajono policijos komisariato areštinę.

Susisiekę su Latvijos sienos apsaugos tarnybos Jelgavos būrio pareigūnais, Lietuvos pasieniečiai informavo apie šį sulaikymą bei paprašė surasti jaunuolių artimuosius.

Latvijos pareigūnų pranešimu, artimieji su latvių bei automobilio dokumentais turėtų pirmadienį atvykti į Šiaulių rinktinės Joniškio užkardą. Čia laikinai saugomas ir automobilis "Volkswagen Passat".

Sulaikytiesiems, nustačius jų asmenybes, Lietuvos pasieniečiai gali skirti maksimalią administracinę baudą - 300 litų už pasienio kontrolės punktų taisyklių pažeidimą bei už automobilio vairavimą be būtinų dokumentų.

Automobilį vairavusiam 21-erių metų latviu prisistatančiam asmeniui gresia bauda ir už tai, kad jis neblaivus vairavo automobilį. Joniškio policijos pareigūnai jam nustatė lengvą girtumo laipsnį - 1,35 promilės. Oficiali blaivumo "riba" Lietuvoje - 0,4 promilės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.