aA
JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as (Ričardas Armitidžas) televizijai "al Arabiya" sakė, kad Osamos bin Ladeno tinklas "al Qaeda" nori nuversti provakarietišką Saudo Arabijos karališkąją šeimą.
Bomb
"Man gana akivaizdu, kad "al Qaeda" nori nuversti Saudo Arabijos karališkąją šeimą ir vyriausybę", - interviu Dubajuje įsikūrusiai palydovinei televizijai sakė R.Armitage'as. Interviu ištraukos buvo parodytos pirmadienį.

Jis kalbėjo lankydamasis Rijade, po įtariamų "al Qaeda" kovotojų mirtininkų išpuolio viename Saudo Arabijos sostinės gyvenamajame komplekse, kurio metu žuvo mažiausiai 17 ir buvo sužeista dar 120 žmonių, daugiausia arabų.

Saudo Arabija, svarbi Jungtinių Valstijų sąjungininkė regione ir didžiausia naftos eksportuotoja pasaulyje, su vis didėjančiu musulmonų karingumu kovoja nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų Jungtinėse Valstijose, kurių vykdytojai daugiausia buvo Saudo Arabijos piliečiai - 15 iš 19. Manoma, kad už šias atakas yra atsakinga "al Qaeda".

R.Armitage'as yra sakęs, kad sekmadienio išpuolis Rijade yra "al Qaeda" teroristų" darbas ir kad gali būti surengta daugiau panašių išpuolių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.