aA
Velso princas Charlesas (Čarlzas) pirmadienį turi surengti pasitarimą dėl žiniasklaidos triukšmo, kilusio pasigirdus kalboms apie sekso incidentą, kuriame esą dalyvavo pats sosto įpėdinis ir vienas karališkųjų rūmų tarnas.
Prince Charles
© ELTA
Vienas škotų laikraštis sekmadienį paskelbė Charlesui metamų įtarimų detales, tačiau dauguma Didžiosios Britanijos leidinių dėl įstatymų suvaržymų spausdina tik rėksmingas antraštes ir nedrįsta pasakyti ko nors daugiau.

Karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vyriausiasis sūnus Charlesas (Čarlzas), grįžęs po 10 dienų trukusios kelionės Indijoje ir Persijos įlankos regione, pirmadienį turi pasitarti su savo sūnumi princu Williamu (Viljamu), gyvenimo drauge Camilla Parker Bowles (Kamila Parker Boulz) ir karališkųjų rūmų padėjėjais, rašo laikraštis "The Times".

Naujasis karališkąją šeimą sukrėtęs skandalas tik dar labiau įsiplieskė Charleso rezidencijai Londone paskelbus precedento neturintį pareiškimą, kuriame kategoriškai neigiami įtarimai dėl kažkokio incidento. Koks tai incidentas, neatskleidžiama.

Šio skandalo detales paskelbė Glazgo laikraštis, kuriam negalioja įstatymai, suvaržantys Anglijos, Velso ir kelių kitų šalių spaudą.

"Paskelbdami pareiškimą, paneigiantį šiuos absurdiškus įtarimus, žinojome, jog egzistuoja tikimybė, kad ši medžiaga bus paskelbta Škotijoje", - Klarens Hauso - Charleso Londono rezidencijos - atstovo žodžius citavo "The Times".

Kai kurios detalės pasirodė ir laikraštyje "Mail on Sunday", kuriame cituojami buvusio karališkųjų rūmų tarno George'o Smitho (Džordžo Smito) žodžiai, kad jis matęs incidentą, susijusį su Charlesu ir kitu rūmų tarnu.

Sekmadienį taip pat buvo pranešta, kad vienas Charleso aukšto rango padėjėjas kartą iškėlė klausimą dėl jo seksualinės orientacijos.

Šie teiginiai pasigirdo po neramios savaitės, prasidėjusios buvusio karališkųjų rūmų padėjėjo Michaelo Fawcetto (Maiklo Foseto) iškovotu teismo uždraudimu "Mail on Sunday" spausdinti medžiagą, paremtą G.Smitho teiginiais.

"Mail on Sunday" praėjusių metų lapkričio mėnesį citavo G.Smitho žodžius, jog 1996 metais jis pasakęs buvusiai Charleso žmonai, velionei princesei Dianai, kad prieš kelerius metus jį išžaginęs vienas Charleso padėjėjas.

"The News of the World" nurodo, jog Charlesas planavo duoti interviu televizijai, kad apgintų savo reputaciją, jei bus paskelbtos visos šių įtarimų detalės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.