aA
Sovietmečiu populiari poilsiavietė virto degėsiais. Įtariama, kad naktį į šeštadienį supleškėjusi sovietmečiu populiari Šiaulių "Ventos" baldų fabriko poilsio bazė galėjo būti padegta. Apie gaisrą Šiaulių rajone, netoli Bijotės ežero esančioje poilsiavietėje, ugniagesiams pranešta penktadienio vakarą, maždaug aštuntą valandą.
Įvykio vieton išskubėjo aštuoni Šiaulių miesto ir Šiaulių bei Kelmės rajonų ugniagesių ekipažai, tačiau medinis pastatas, statytas prieš dvidešimt metų, jau skendėjo liepsnose.

Lokalizuoti plintančią ugnį pavyko per tris valandas, tačiau gaisrą gesinti teko iki pat ryto. Liepsnos visiškai nuniokojo bazės stogą, antrą aukštą, apgadino lauko sienas.

Tramdant ugnį kilo vandens problema. Nors pastatas stovi ant ežero kranto, vandenį ugniagesiams teko pumpuoti maždaug kilometro ilgio magistralinėmis linijomis.

Sovietmečiu garsėjusi "Ventos" poilsio bazė, pastatyta vaizdingoje Bijotės ežero pakrantėje, jau apie porą metų nenaudojama. Prabangiai įrengtas kompleksas, užimantis kelių hektarų plotą, anksčiau buvo mėgstama miesto valdžios poilsio, pasilinksminimų ir svečių priėmimo vieta.

Atkūrus nepriklausomybę pastatas atiteko savivaldybei, čia buvo įkurtas reabilitacijos centras. Tačiau Šiaulių ligoninė nepajėgė išlaikyti bazės, todėl jos atsisakė. Nesėkmingai baigėsi ir ketinimai atidaryti ten narkomanų reabilitacijos centrą. Dalimis Šiaulių apskričiai ir miesto savivaldybei priklausiusi poilsiavietė prieš dvejus metus buvo perduota Valstybės turto fondui. Jos likutinė balansinė vertė - maždaug 560 tūkstančių litų.

Gaisro priežastis tiria Šiaulių rajono apylinkės prokuratūra. Pasak ugniagesių, yra pagrindo įtarti, kad pastatas padegtas. Apie tai užsimena ir viena netoliese gyvenanti moteris, mačiusi vakare be šviesų nuvažiuojantį įtartiną automobilį.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"