aA
Per įtariamų teroristų tinklo "al Qaeda" mirtininkų įvykdytą išpuolį į vakarus nuo Rijado esančiame gyvenamajame komplekse žuvo 11 žmonių, įskaitant keturis egiptiečius ir keturis libaniečius, sekmadienį pranešė diplomatai ir pareigūnai.
Savižudžių išpuolis Rijade
Savižudžių išpuolis Rijade
© CNN
Per sprogimą žuvo egiptiečių šeima - motina, tėvas ir du vaikai; jų kūnai sekmadienį buvo rasti po nuolaužomis, naujienų agentūrai AFP pranešė Egipto ambasados Saudo Arabijoje darbuotojai.

40-ies metų šeimos galva įvardijamas kaip inžinierius Ali Raghebas (Alis Ragebas). Dviem žuvusiems jo sūnums Omarui ir Ahmedui buvo atitinkamai aštuoneri ir ketveri metai.

Pasak diplomatinės misijos darbuotojų, per teroro išpuolį iš viso nukentėjo septyniolika egiptiečių, tarp jų devyni vaikai.

Libano ambasada Rijade savo ruožtu pranešė, kad per sprogdinimą žuvo keturi libaniečiai, įskaitant moterį ir du vaikus, dar 24 šalies piliečiai buvo sužeisti, kai kurių būklė kritiška. Įdienojus aukų skaičius vis dar augo.

Kiek anksčiau aukšto rango Saudo Arabijos saugumo pareigūnas sakė, kad per išpuolį Muhajos komplekse, esančiame Vadi Labano priemiestyje, priešais Jamamo karališkuosius rūmus, žuvo mažiausiai penki žmonės - trys libaniečiai, sudanietis ir indas. Dar 122 asmenys buvo sužeisti, sakė jis.

Tarp sužeistųjų yra trys Jungtinių Valstijų ir trys arabų kilmės Kanados piliečiai, pranešė šaltinis ligoninėje, kur gydomi nukentėjusieji.

Savižudis sprogdintojas ar keli sprogdintojai į aukų skaičių neįtraukti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.