aA
Nuo liepos 1 dienos šiek tiek atpigs bilietai perkelti automobilius į Kuršių neriją. Tokį sprendimą birželio viduryje priėmė bendrovės "Smiltynės perkėla" valdyba.
Valdybos sprendimu, nuo liepos 1 dienos lengviesiems automobiliams bilietai į abi puses atpigs 2 litais ir kainuos 38 litus. Perpus iki dviejų litų sumažinta ir dviračių perkėlimo kaina.

Įvedus elektroninę kontrolės sistemą, rudenį lengvųjų automobilių perkėlimo kaina į vieną pusę kainuos 20 litų. Iš karto perkant bilietą, į abi puses kaina liks 38 litai.

Elektroninę kontrolės sistemą, bendrovei kainuosiančią apie 100 tūkst. litų, planuojama įvesti nuo rugsėjo.

Nuo gegužės mėnesio bendrovei "Smiltynės perkėla" pabranginus automobilių persikėlimo bilietų kainas, Kuršių nerija nesulaukia tiek poilsiautojų ir svečių, kiek tikėjosi.

Neringos miesto meras Stasys Mikelis dėl padidėjusių persikėlimo į Kuršių neriją kainų ir nelygių konkurencinių sąlygų kreipėsi į Seimo pirmininką, premjerą bei susisiekimo ministrą, prašydamas neįvesti sezoninių kainų ir gerinti keltų infrastruktūrą.

Perkelti automobilį dabar kainuoja 40 litų, pernai persikėlimas nesiekė ir 30 litų.

Pernai bendrovė "Smiltynės perkėla" dirbo pelningai, ir, S. Mikelio teigimu, tam įtakos turėjo gausiai turistų lankoma Neringa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.