aA
Bostono federaliniame teisme universiteto studentas prisipažino įsilaužęs į JAV vyriausybinius tinklus, tarp jų – į Gynybos departamento ir NASA sistemas.
Northeastern universiteto informacinių technologijų koledžo studentas Ikennas Iffihas buvo pripažintas kaltu dėl eilės įsilaužimų. Teisėjo žodžiais, “itin sunkų nusikaltimą padaręs” jaunuolis gali būti nuteistas 20 metų kalėti, jam gresia 750 tūkst. JAV dolerių (apie 3 mln. litų) bauda. Po išleidimo iš kalėjimo trejus metus I.Iffihas negalės laisvai judėti JAV.

29 metų amžiaus studentas taip pat prisipažino įsilaužęs į interneto paslaugas kitoms bendrovėms teikiančios “Zebra Marketing Online” (ZMO) tinklą. Šios bendrovės aptarnaujama kompanija “Bainbridge Island” atstatydama tinklo darbą patyrė apie 30 tūkst. JAV dolerių nuostolių.

Nusikaltėlį sugavo FTB agentai, įvairiuose namuose atlikę apie 20 kratų. Pasak biuro atstovų, “elektroniniai pėdsakai” iš NASA, Gynybos departamento logistikos skyriaus ir ZMO kompiuterių vedė į I.Iffiho namų kompiuterį Bostone.

“Aiškiai įrodyta, jog kaltinamasis naudojosi savo namų kompiuteriu, kuris paliko aiškias žymes įsilaužimų vietose”, – teigė prokuroras Donaldas Sternas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.