aA
Jungtinių Valstijų gelbėtojai vėl nutraukė be rezultatų ketvirtadienį pasibaigusią dingusio Lietuvos laivo "Linkuva" paiešką Ramiajame vandenyne.
Apie tai penktadienį ryte Lietuvos laiku "LInkuvos" savininkei - bendrovei "Klaipėdos transporto laivynas" pranešė JAV Pakrančių apsaugos tarnyba.

Tačiau URM Konsulinio departamento direktorius Artūras Žurauskas BNS korespondentui sakė, kad galutinis sprendimas dėl paieškos nutraukimo dar nėra priimtas.

Pasak jo, JAV Pakrančių apsaugos tarnyba penktadienio vakarą Lietuvos laiku dar svarstys, ar tikslinga tęsti paieškas.

"Jei JAV Valstybės departamentas paprašys, jie galbūt paiešką pratęs", pabrėžė A. Žurauskas.

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku Pakrančių apsaugos tarnyba atnaujino laivo paieškas, atsižvelgusi į Lietuvos Vyriausybės prašymą.

Esant labai geroms oro sąlygoms, ketvirtadienį lėktuvu buvo išžvalgytas 800 kvadratinių mylių plotas, tačiau Ramiajame vandenyne nepavyko rasti jokių dingusiojo laivo pėdsakų.

JAV gelbėtojai, savaitę nesėkmingai ieškoję audringame Ramiajame vandenyne dingusios "Linkuvos", trečiadienį nusprendė nutraukti paiešką.

Per paieškas buvo rastos dvi valtys, laivo borto apsaugos ratai, irklas su užrašu "Linkuva". Tačiau nerasta nė vieno iš 18-kos laivo įgulos narių. Taip pat neaptikta laivo nuolaužų.

Visi įgulos nariai yra Lietuvos piliečiai.

Ryšys su "Linkuva" nutrūko praėjusį trečiadienį. Laivas, buvęs apie apie 220 jūrmylių (350 km) į pietvakarius nuo Akapulko Meksikoje, pranešė apie sugedusį pagrindinį variklį.

"Linkuva" pateko į uraganą "Carlotta" (Karlota), kuriam Meksikos meteorologai buvo suteikę 4-ąją audrų kategoriją.

1988 metais pastatyta "Linkuva" plaukė be krovinio į JAV uostą Long Byčą (Long Beach), kur turėjo prisipilti kuro ir plaukti į Kanadą krovinio.

Artimiausiu metu turėtų būti sudaryta speciali vyriausybinė komisija, kuri ištirs laivo ir jo įgulos dingimą ir paskelbs rezultatus. Tik tuomet "Linkuvą" ir jos įgulą bus galima laikyti nuskendusia ar dingusia be žinios, o laivo jūreivių artimiesiems išmokėti draudimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.