aA
Lietuvos politiniai kaliniai ir tremtiniai pareiškė esą nusivylę prezidentu Valdu Adamkumi. Pareiškime, kurį Seimo posėdyje perskaitė Politinių kalinių ir tremtinių bendrijos pirmininkas Antanas Stasiškis, retoriškai klausiama, ar gali demokratinės šalies prezidentas globoti pareigūną nuslėpusį dešimtis milijonų nesumokėtų mokesčių.
Buvęs sovietų politkaliniai galvoje greičiausiai turi Vilniaus merą Rolandą Paksą, kuris kaltinamas, jog jam vadovaujant miesto savivaldybė nesumokėjo 94 mln. litų fizinių asmenų pajamų mokesčių.

Prezidentas V. Adamkus, skolai iškilus viešumon, ragino nepolitizuoti problemos ir "nesuvedinėti politinių sąskaitų" su R. Paksu.

Politkaliniai ir tremtiniai primena prezidentui, kad jis nepasirašė Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio 1949 metų Vasario 16-osios deklaracijos įstatymo, taip "paniekindamas dešimčių tūkstančių Lietuvos sūnų ir dukrų, atidavusių gyvybes ar praėjusių konclagerių auką ir siekį atkurti valstybę".

Taip pat priekaištaujama dėl V. Adamkaus sprendimo nepasirašyti sovietų okupacijos padarytos žalos atlyginimo įstatymo, "tarsi būtų nesvarbu nei okupacijos faktas, nei padaryta žala, nei valstybės suverenitetas, prestižas ir reputacija".

Šiuos minėtus įstatymus pasirašė Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

"Jūs buldozerio stiliumi, kuriam prilygtų nebent Jelcino - Putino spektaklis Rusijoje, įsijungėte į rinkimų kampaniją. Įsijungėte ne idėjų, ne ateities planų vedamas, o vedamas vienintelio noro pakenkti tiems, kurių pastangomis atkurta valstybė, kurios prezidentu esate", sakoma pareiškime.

Dokumente teigiama, kad prezidento komandoje "nemažai žmonių, kurių vieninteliai nuopelnai savo kraštui yra nežabota arogancija, didžiulės algos ir nuolat rezgamos intrigėlės".

Kartu spėjama, kad gal prezidentas yra prastai bei neteisingai informuojamas ir tampa savo aplinkos įkaitu.

"Šiandien, kai Lietuva vėl atsidūrė tirštėjančių grėsmių lauke, mes prašome visus, nuo kurių sprendimų priklauso šalies likimas - suvaldykite savo ambicijas, atidėkite asmeninius interesus", ragina politkaliniai ir tremtiniai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.