aA
"Apie tai kalbama", - "Lietuvos rytui" patvirtino 64 metų V.Noreika. Tačiau jis pridūrė, kad "taškai dar nėra sudėti, dar truputį koketuoju".

"Esu kalbinamas, tačiau kol kas negaliu pasakyti, jog taip ir bus. Dar esu apsisprendimo kelyje", - sakė V.Noreika, keliskart paprašęs paminėti, kad dar nėra davęs sutikimo balotiruotis.

Šiuo metu garsus operos solistas taip pat svarsto, ar priimti Talino muzikos akademijos siūlymą vadovauti šios mokyklos vokalo skyriui.

V.Noreikai jau teko ragauti politikos - 1973 metais jis buvo išrinktas sovietinės Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos deputatu.

"Tai buvo nomenklatūrinė padėtis, nes buvau Teatro draugijos pirmininkas. Tai neturėjo nieko bendra su dabartiniu Seimu. Dabar renka žmonės, nėra jokio nomenklatūrinio atstovavimo", - kalbėjo solistas.

Tuometinės Aukščiausiosios Tarybos deputatai tik pasirašydavo, pakeldavo rankas, ir tuo viskas pasibaigdavo. Tada V.Noreika ir nebandė daryti jokios politinės karjeros.

Paklaustas apie Lietuvos krikščionių demokratų sąjungą (LKDS) ir vieną jos vadovų Seimo narį Kazį Bobelį, operos solistas sakė, jog ne kartą yra buvęs susitikimuose su šiuo Seimo nariu: "Su tuo, ką jis daro ir ką kalba, sutinku visu šimtu procentų".

Krikščionių demokratų sąjunga V.Noreikai nesvetima ir dėl to, kad jis yra krikštytas katalikas ir bent penketą šešetą kartų per metus nueina į bažnyčią.

"V.Noreika pats suinteresuotas dalyvauti rinkimuose. Jam rūpi bloga ekonominė Lietuvos situacija, prastas kultūros ir meno projektų finansavimas", - sakė K.Bobelis, pasidomėjus, kuris iš jų pirmasis parodė iniciatyvą.

Parlamentaras įsitikinęs, kad V.Noreikai gali būti pasiūlyta labai aukšta vieta LKDS ir Valstiečių partijos kandidatų sąraše - galbūt net pirmajame penketuke.

"Lietuvos rytas"