aA
JAV Pakrančių apsaugos tarnybos vadovybė ketvirtadienį nusprendė atnaujinti Ramiajame vandenyne dingusio Lietuvos laivo "Linkuva" paieškas.
Kaip BNS informavo URM Spaudos skyriuje, JAV Valstybės departamentas pranešė Lietuvos ambasadai Vašingtone, kad Pakrančių apsaugos tarnybos vadovybė nusprendė atnaujinti laivo paieškas, atsižvelgusi į Lietuvos Vyriausybės prašymą.

Anot Lietuvos URM, paieškos atnaujintos ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku.

Lietuvos Vyriausybės įpareigotas, Lietuvos ambasadorius Vašingtone Stasys Sakalauskas ketvirtadienį susitiko su JAV Valstybės departamento atstovais.

Lietuva prašė tęsti paieškas, kol bus pasiekta konkrečių rezultatų arba bus rasta neginčijamų laivo įgulos žūtį patvirtinančių įrodymų.

JAV gelbėtojai, savaitę nesėkmingai ieškoję audringame Ramiajame vandenyne dingusios "Linkuvos", trečiadienį nusprendė nutraukti paiešką.

Per paieškas buvo rastos dvi valtys, laivo borto apsaugos ratai, irklas su užrašu "Linkuva". Tačiau nerasta nė vieno iš 18-kos laivo įgulos narių. Taip pat neaptikta laivo nuolaužų.

Visi įgulos nariai yra Lietuvos piliečiai.

Ryšys su "Linkuva" nutrūko praėjusį trečiadienį. Laivas, buvęs apie apie 220 jūrmylių (350 km) į pietvakarius nuo Akapulko Meksikoje, pranešė apie sugedusį pagrindinį variklį.

"Linkuva" pateko į uraganą "Carlotta" (Karlota), kuriam Meksikos meteorologai buvo suteikę 4-ąją audrų kategoriją.

1988 metais pastatyta "Linkuva" plaukė be krovinio į JAV uostą Long Byčą (Long Beach), kur turėjo prisipilti kuro ir plaukti į Kanadą krovinio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.