aA
Trečiadienį Lietuvos ambasadorius Vašingtone Stasys Sakalauskas susitiko su JAV Valstybės departamento pasekretorio pavaduotoju Europos reikalams Danieliu Hamiltonu, kuriam išreiškė didelį Lietuvos Vyriausybės bei visuomenės susirūpinimą laivo įgulos likimu.

Ambasadorius atkreipė dėmesį, kad nėra aiškių įrodymų, patvirtinančių įgulos žūtį ar išsigelbėjimą, todėl paprašė JAV pratęsti laivo "Linkuva" ir jo įgulos paiešką, pranešė URM Spaudos skyrius.

JAV pareigūnas pažadėjo, kad su Pakrančių apsaugos tarnybos vadovybe svarstys paieškos pratęsimo galimybes. JAV sprendimo laukiama ketvirtadienio rytą Vašingtono laiku (Lietuvoje - ketvirtadienį popiet).

JAV gelbėtojai, savaitę nesėkmingai ieškoję audringame Ramiajame vandenyne dingusios "Linkuvos", trečiadienį nusprendė nutraukti paiešką.

Per paieškas buvo rastos dvi valtys, laivo borto apsaugos ratai, irklas su užrašu "Linkuva". Tačiau nerasta nė vieno iš 18-kos laivo įgulos narių. Taip pat neaptikta laivo nuolaužų.

Visi įgulos nariai yra Lietuvos piliečiai.

Ryšys su "Linkuva" nutrūko praėjusį trečiadienį. Laivas, buvęs apie apie 220 jūrmylių (350 km) į pietvakarius nuo Akapulko Meksikoje, pranešė apie sugedusį pagrindinį variklį.

"Linkuva" pateko į uraganą "Carlotta" (Karlota), kuriam Meksikos meteorologai buvo suteikę 4-ąją audrų kategoriją.

1988 metais pastatyta "Linkuva" plaukė be krovinio į JAV uostą Long Byčą (Long Beach), kur turėjo prisipilti kuro ir plaukti į Kanadą krovinio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.