aA
Antradienį Čečėnijos prezidentas Aslanas Maschadovas interviu televizijai "Deutsche Welle" pareiškė, kad karas Čečėnijoje, priešingai Maskvos pareiškimams, dar nesibaigė.

Pasak jo, Rusijos aviacija nuolat bombarduoja sukilėlių pozicijas, o šie rengia išpuolius prieš kariuomenės kolonas, kontrolės postus ir vadavietes.

A.Maschadovui pritarė ir kovotojų atstovas Movladi Udugovas - pasak jo, čečėnai turi pakankamai karių, ginklų ir atsargų, kad tęstų plataus masto karo veiksmus prieš rusų pajėgas.

To neneigia ir patys rusai. Vakar Rusijos kariškiai pareiškė neįvertinę čečėnų kovotojų pajėgumo ir perspėjo, kad per Gruzijos sieną į karo nualintą respubliką dar gali pereiti tūkstančiai naujų kovotojų.

"Mes neatsižvelgėme į didžiulę finansinę, materialinę ir karinę techninę paramą, kurią banditai gauna iš užsienio", - sakė Rusijos armijos generalinio štabo vado pavaduotojas Valerijus Manilovas.

V.Manilovas teigė, kad keliose buvusiose sovietinėse respublikose, Jordanijoje ir Saudo Arabijoje buvo įkurti informacijos centrai ir interneto tinklalapiai, o tam kovotojai panaudojo apie 1,5 milijardo dolerių, gautų iš islamo ekstremistų organizacijų. Taip pat buvo atnaujintos čečėnų amunicijos, ginklų atsargos, iš nepriklausomos Gruzijos atvyko nemažas pastiprinimas.

"Lietuvos rytas"