aA
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto specialios technikos įrengimo ir jos panaudojimo informacijai apie privatų asmens gyvenimą rinkti, pranešą uostamiesčio policija.
© Scanpix

Įtarimai įteikti 3 asmenims: 1976 metais gimusiam P. I., 1981 metais gimusiam detektyvų paslaugas teikiančios uždarosios akcinės bendrovės vadovui R. Š. ir 1965 metais gimusiam naktinio klubo vadovui A. S. P.

Įtariama, kad R. Š. ir P. I. už A. S. P. pažadėtą ir vėliau sumokėtą atlygį pagamino ir naktinio klubo patalpose sumontavo specialų pasiklausymo įrenginį, kuriuo rinko informaciją apie naktiniame klube besilankančius asmenis.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Už neteisėtą specialios technikos įrengimą ar panaudojimą informacijai rinkti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.