aA
Vilniaus miesto tarybos opozicijos frakcijos žada vieningai paremti miesto valdžios ir miesto mero Rolando Pakso "norą bylinėtis su Vyriausybe" dėl negautų biudžeto lėšų. Tai miesto valdžios opozicijos partijos pareiškė trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje būsimam tarybos posėdžiui aptarti.
Praėjusią savaitę Vilniaus miesto valdyba pritarė tarybos ketinimams kreiptis į teismą "dėl biudžeto lėšų išreikalavimo teismine tvarka".

Kaip rašoma Tarybos nutarimo projekte, kreiptis į teismą nuspręsta remiantis Konstitucijos, Europos vietos savivaldos chartijos, Lietuvos Vietos savivaldos įstatymo, Biudžetinės sandaros įstatymo ir Savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodikos įstatymo nuostatomis.

Centristas Algis Čaplikas žurnalistams tvirtino, jog Centro sąjunga (CS) pritaria mero ketinimams bylinėtis teisme, tačiau nežino "realių skaičių iš kur ir kaip susidarė tos skolos".

"Jei teismas mums padės susigrąžinti skolas iš Vyriausybės, mes pritarsime mero norui. Tegul bylinėjasi su Vyriausybe ir įrodo savo teisybę, sakydamas, kad Vyriausybė kalta dėl susidariusios miesto situacijos", sakė A. Čaplikas.

Miesto tarybos nario, LDDP atstovo Algirdo Kunčinos teigimu, pats principas kreiptis į teismą yra teisingas, tačiau pirmiausia turi būti žinomas valstybės skolos savivaldybei dydis.

Be to, neturi būti teisiamasi skubos tvarka.

"Vilniaus miesto taryboje nuolat buvo keliamas klausimas, kiek Vilniaus miestas skolingas, tačiau niekas į šį klausimą neatsakydavo", sakė A. Kunčina.

Anot jo, "kas galėtų paneigti tokią galimybę, kad egzistavo slaptas Pakso - Vagnoriaus paktas, kur vienas nematė vienų, o kitas - kitų dalykų".

Opozicijos atstovų teigimu, juos stebina miesto savivaldybėje vykdoma "naujoji politika", kuomet vis dar dirbami darbai, kurie buvo pradėti dar prieš trejus metus, bandoma ignoruoti skubius klausimus.

Opozicijos atstovus žeidžia valdančiosios koalicijos "nuostata neįsileisti opozicijos atstovų į komitetų pirmininkų pavaduotojų postus".

"Vilniaus miesto savivaldybės daugumos darbas - tai ne naujoji politika, o buldozerinė "daugumiečių" politika", tvirtino socialdemokratas Rimantas Vaitkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.