aA
Nemažai dėmesio buvo skirta Vilniaus rajono žemės ūkio raidos projektui, kurį remia "Wspolnota polska". Pasak A. Stelmachowskio, planuojama pasinaudojant Europos Sąjungos skiriamomis lėšomis, aplink Vilnių sukurti "šiltadaržių zoną", kuris maitintų Lietuvos sostinės gyventojus šviežiomis daržovėmis ištisus metus.

A. Valionis pakvietė A. Stelmachowskį dalyvauti lenkų visuomeninių organizacijų tarybos prie Tautinių mažumų ir išeivijos departamento veikloje. Tarybos posėdis įvyks balandžio 13 d. Vilniuje.

"Wspolnota polska" pirmininkas ne tik Lenkijoje, bet ir Lietuvoje žinomas savo radikaliomis pažiūromis. Ypač daug triukšmo Lenkijos spaudoje sukėlė jo pareiškimas dėl Šalčininkų prosovietinių autonomininkų teismo, kurį A. Stelmachowskis pavadino "politiniu procesu, nukreiptu prieš Lietuvos lenkus".

Šiam jo pareiškimui Lenkijos dienraštyje "Rzeczpospolita" atsikirto žinomi Lenkijos išeivijos atstovai - Paryžiaus žurnalo "Kultura" vyriausiasis redaktorius Jerzy Giedroyc ir JAV gyvenantis buvęs "Laisvosios Europos" radijo lenkų redakcijos direktorius Janas Nowakas-Jezioranskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.