aA
Tai numato vaikų teisių gynimo įstatymo pataisos, kurias ketvirtadienį patvirtino Latvijos parlamentas.

Pagal Latvijos įstatymus, vaiku laikomas jaunesnis nei 18 metų asmuo.

Draudimo vaikams dalyvauti grožio konkursuose iniciatorė yra parlamentinė komisija, tirianti pedofilijos bylą, atitinkamą įstatymo projektą pateikė jos narė Aida Predelė.

Modelių agentūros "Natalie" direktorius Erikas Meisanas šias pataisas pavadino "visišku absurdu", nes, jo nuomone, tai "sugriaus Latvijos modelių verslą".

Jis paaiškino, kad merginas ruošti manekenės darbui reikia pradėti jau nuo 14 metų. Pasaulio praktikoje manekenėmis pradedama dirbti nuo 16 metų.

Pasak E. Meisano, jo agentūros kartotekoje yra maždaug 60 merginų, kurių amžiaus vidurkis yra 17-18 metų, o 10 modelių yra 14 metų.

Norint pradėti rengti merginas manekenių darbui nuo 14 metų, būtina gauti tėvų leidimą, nuo 16 metų to nebereikalaujama.

Tačiau madų namų "Bude" direktorius Gintas Budė teigė BNS sudarantis sutartis tik su pilnamečiais asmenimis, kurie demonstruoja rūbus, ir jie nėra laikomi modeliais. Modelis - tai žmogus, pozuojantis menininkams, paaiškino G. Budė, pridūręs, kad tokį profesijos apibūdinimą rado enciklopedijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.