aA
Be oficialių ceremonijų ir koncertų Nepriklausomybės atkūrimo diena Vilniuje bus minima ir pramoginiais renginiais. Penktadienį Vilniaus Koncertų ir sporto rūmuose vyks roko ir klasikos muzikos projektas "Pasaulinės klasikos metamorfozės 2000".
Koncerte dalyvaus Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus, dainininkai Rasa Juzukonytė, Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Nomeda Vilkanauskaitė, Daina Bilevičiūtė, Audrius Rubežius, Darius Golmantas, Deividas Steponkus o taip pat roko ir pop muzikos atstovai - Rosita Čivilytė, Birutė Petrikytė, Česlovas Gabalis, Marijus Mikutavičius, Povilas Meškėla, Igoris Kofas, Birutė Dambrauskaitė, Stasys Povilaitis ir grupė "Populiarioji klasika".

Pernai gruodį įvykusi muzikinio projekto premjera sulaukė didžiulio dėmesio. Jis apdovanotas muzikinių apdovanojimų "Bravo'99" statulėle Metų įvykio nominacijoje.

Šeštadienį Vilniaus dailės akademijoje agentūra "Ozon Projects" rengia "Independance day". Renginio pavadinimas yra angliškų žodžių "nepriklausomybė, šokis ir diena" junginys.

Renginyje dalyvaus žymūs Lietuvos didžėjai, pirmieji Lietuvoje ėmę propaguoti šokių muziką, bus demonstruojama kompiuterinė grafika ir videomenas. Organizatoriai į renginį pakvietė ir valdžios atstovus, kurie turėtų darbuotis prie didžėjų pulto.

Tą pačią dieną klube "Geležinis kablys" vyks koncertas "Dešimtmetis", taip pat skirtas Nepriklausomybės atkūrimui paminėti.

Koncerte, kurį organizuoja motoklubas "Vorai", pasirodys septynios sunkiosios muzikos grupės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.