aA
Kompanija "Oracle" pasiūlė naują programų integracijos internete variantą. Tereikia įdiegti "IPortal" ir integruoti reikiamas programas, kad jos būtų pasiekiamos sukuriant kiekvienam vartotojui atskirą svetainę.
"Oracle" pirmadienį pristatė pirmą "IPortal" versiją. "IPortal" - programinė įranga, skirta interneto portalų gaminimui, prižiūrėjimui ir administravimui.

"IPortal" programa pagrindas yra atskiri lengvai pakeičiami grafinės sąsajos komponentai. Įvairios funkcijos, programos bei jų turinys yra kaip atskiras komponentas.

Komponentas perdirbamas pateikti tokią informaciją, kurios reikia vartotojui. Pavyzdžiui pateikus bet kokį interneto adresą kaip komponentą, galima nustatyti vartotojo portale rodyti tą svetainę.

Įdiegus "IPortal" ir integravus visus reikalingus komponentus, bus sutaupytos lėšos ir laikas kuriant darbo vietas. Administratoriai galės nustatyti, kokius komponentus rodyti kokiems darbuotojams. Vartotojai paskui patys savarankiškai galės pasikeisti ar prisijungti reikiamus komponentus be administratorių pagalbos. "IPortal" nereikalauja HTML žinių ar tinklo programuotojo įgūdžių.

"IPortal" remiasi "Oracle" interneto platforma. Į ją įeina "WebDB" ir "Oracle 8i" duomenų bazių ir jų turinio valdymo priemonės.

"IPortal" “beta” versiją galima atsisiųsti iš svetainės technet.oracle.com. Galutinė programos versija pasirodys vasaros gale.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.