aA
Dėl generalinio direktoriaus kėdės varžėsi devyni kandidatai. Į šį postą pretendavo dabartinis LRT generalinis direktorius V. Žukas, Lietuvos televizijos žurnalistai Zita Čepaitė, Pranciškus Alfredas Šliužas, Albertas Žostautas, ekonomistas Virginijus Daukas, Lietuvos televizijos režisierius, rinkodaros skyriaus vadovas Romualdas Kaminskas, TV režisieriai Jonas Vytautas Misevičius bei Viktoras Snarskis ir vadybininkas Juozas Koreiva.

Pretendentai paaiškėjo praėjusį antradienį LRT tarybos posėdyje, kai buvo atplėšti vokai su pageidaujančiųjų dalyvauti konkurse dokumentais. Iš viso LRT taryba gavo 10 vokų, tačiau vieno jų pateikti dokumentai neatitiko keliamų reikalavimų ir jis konkursui nebuvo užregistruotas.

Antradienį iki vėlumos posėdžiavusi LRT taryba išklausė pretendentų. Jie buvo vertinami 10 balų sistemoje. Konkursą laimėjęs V. Žukas surinko 102 balus.

Antrasis pagal surinktų balų skaičių buvo A. Žostautas, surinkęs 60 balų.

Paskelbus konkurso rezultatus, LRT taryba vienbalsiai patvirtino generalinį direktorių.

V. Žukas, kuriam dabar 43-eji, LRT laikinuoju generaliniu direktoriumi dirbo nuo šių metų sausio.

Leidinyje "Kas yra kas Lietuvoje" V. Žukas pristatomas kaip žurnalistas, politikas, dailininkas. Anksčiau yra dirbęs katalikų radijuje "Mažoji studija", 1997 metais ketino dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose, bet vėliau atsiėmė kandidatūrą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.