aA
Nemalonę užsitraukęs Rusijos verslininkas Borisas Berezovskis, gavęs politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje, šeštadienį interviu pareiškė, kad Rusijos specialiosios tarnybos planuoja jį nužudyti.
B.Berezovskis su V.Putino kauke
B.Berezovskis su V.Putino kauke
© EPA-ELTA
"Aš turiu daugybę įrodymų, tikrų įrodymų, kad žmonės iš žvalgybos tarnybos ketina nužudyti mane čia, Londone", - kalbėjo B.Berezovskis interviu BBC radijo stočiai.

Pasak verslininko, potencialūs jo žudikai anksčiau yra dirbę KGB, ir jie ketina jį nunuodyti "ypatingais cheminiais komponentais".

B.Berezovskis interviu tekste, kurį gavo "Reuters", neparėmė savo žodžių įrodymais.

Per pastarąsias dvi savaites Britanijos laikraščiai jau yra paskelbę panašių verslininko pasisakymų ir citavę Rusijos specialiųjų tarnybų žodžius, kad tokie kaltinimai yra nepagrįsti.

Prezidento Boriso Jelcino laikais B.Berezovskis Kremliuje turėjo didžiulę įtaką, tačiau šalies vadovu tapus Vladimirui Putinui buvo priverstas palikti šalį, kurioje jis kaltinamas įvairiais ekonominiais nusikaltimais.

Maskva reikalavo, kad Didžioji Britanija išduotų verslininką, tačiau jam iškelta byla buvo nutraukta, o rugsėjį B.Berezovskis gavo politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje.

B.Berezovskis Rusijoje turtus susikaupė dalyvaudamas naftos versle ir valdydamas kai kurias žiniasklaidos priemones. Amerikos žurnalas "Forbes" 1997 metais jo turtą vertino 3 mlrd. dol. (apie 9 mlrd. litų), tačiau šiandien jį sunku apskaičiuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.