aA
Čečėnijoje federalinės pajėgos užėmė Argūno tarpukalnės teritoriją nuo Šatojaus rajono centro iki Daču Borzojaus kaimo.
Kaip ketvirtadienį pranešė jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze štabas, čečėnų kovotojų "Šatojaus grupuotė" sutriuškinta. Šiuo metu visas tarpukalnės gyvenvietes, tarp jų Jaryšmardus, Zonas, Didžiuosius ir Mažuosius Varandus kontroliuoja Rusijos kariuomenė.

Kalbėdami apie operatyvinę padėtį, štabo pareigūnai pranešė, kad lauko vado Ruslano Gelajevo būriai jau penktą parą mėgina išsiveržti iš apsupties šiaurės vakarų kryptimi į Rusijos kariuomenės kontroliuojamus rajonus ir pasislėpti tarp taikių gyventojų.

"Gelajevo kovotojai taip pat planuoja prasiveržti į Ingušiją", pažymėjo jie.

Štabo pareigūnai taip pat pranešė, jog kita didelė kovotojų grupuotė, išėjusi iš Argūno tarpukalnės, mėgina prasiveržti į Čečėnijos Vedeno rajoną.

"Susiskirstę į mažas grupes po 10-15 žmonių, jie mėgina apeiti įtvirtinimo rajonus, vadavietes ir federalinių pajėgų pozicijas", pažymėjo pareigūnai. Pasak jų, ekstremistai keičia savo buvimo vietą 5-7 kvadratinių kilometrų teritorijoje tarp Ulus Kerto ir Selmentauzeno gyvenviečių.

"Sunaikinti kovotojus šiame ruože trukdo sudėtingas vietovės reljefas - tarpekliai, miškai ir krūmynai. Kovotojai, pereidami iš vienos vietos į kitą, naudoja arklius", pažymėjo grupuotės štabas.

Štabo pareigūnų duomenimis, kovotojų būriams Vedeno rajone vadovauja lauko vadas Khattabas (Chatabas). Per pastarąsias 5 dienas federalinių pajėgų artilerija, aviacija ir pėstininkų daliniai čia sunaikino apie 600 kovotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.