aA
Kaune visą mėnesį vyks moksleivių nerūkymo konkursas "Nerūkanti klasė", kurio tikslas - pagerinti moksleivių žinias apie tabako poveikį sveikatai, formuoti teisingas nuostatas rūkymo atžvilgiu, padėti mesti rūkyti ir sveikiau gyventi. Konkurse dalyvausiantys devintokai varžysis dėl kelionės į užsienį.
Kaip sakė Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centro vadovas Aurelijus Veryga, į konkursą atrinkta 10 klasių iš 9 mokyklų. "Dalyvauti galėjo tik tos klasės, kuriose rūkančių jaunuolių skaičius buvo ne mažesnis kaip 10 proc.", - aiškino jis.

Pasirašydami individualias bei klasės sutartis, dalyviai įsipareigos nerūkyti du mėnesius ir bet kuriuo metu galės būti patikrinti, ar vykdo įsipareigojimus.

Apie konkurso sąlygas bus informuoti ir moksleivių tėvai.

Konkursas vyks nuo trečiadienio iki lapkričio 30 dienos trimis etapais: klasės dalyvaus žinių ir kūrybinių užduočių konkursuose, krepšinio varžybose, atliks rūkymo prevencijos mokykloje užduotis.

Konkursą organizuoja Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centras, Kauno visuomenės sveikatos centras bei Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius.

Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus duomenimis, mieste rūko daugiau kaip pusė vyresnių klasių vaikinų ir beveik ketvirtadalis merginų.

Rūkymo prevencijos projektas nuo rugsėjo iki gruodžio mėnesio rengiamas ir trijose Vilniaus mokyklose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.