aA
Graikijos policija tiria "keistą", jos manymu, mėginimą apiplėšti buvusio Rusijos žiniasklaidos magnato Vladimiro Gusinskio, šiuo metu laukiančio Graikijos teismo sprendimo, ar jis bus išduotas Rusijai, viešbučio numerį.
Vladimiras Gusinskis
Vladimiras Gusinskis
© EPA-ELTA
Kaip pranešė V.Gusinskio advokatas, ketvirtadienį vėlai vakare, kai buvo bandoma įsilaužti į numerį, jo šeimininkas buvo viešbučio "Athens Intercontinental hotel" restorane.

"Jis vakarieniavo kartu su asmens sargybiniu, kai kažkokie žmonės, panaudoję laužtuvą, pateko į jo numerį", - papasakojo advokatas interviu "Reuters".

"Viskas buvo padaryta labai profesionaliai, įsilaužėliai aiškiai ieškojo kažko konkretaus, bet nieko nerado", - sakė advokatas, bet toliau komentuoti šį įvykį atsisakė.

"Tai labai keista byla, ir mes į ją žiūrime labai rimtai, turėdami galvoje dabartines su Gusinskiu susijusias aplinkybes", - savo ruožtu pareiškė Graikijos policijos atstovas.

Tuo tarpu Makedonijos naujienų agentūra penktadienį pranešė, kad nežinomi plėšikai iš V.Gusinskio numerio pavogė auksinį laikrodį ir pusketvirto tūkstančio eurų.

Viešbutis "Intercontinental" laikomas vienu saugiausių Graikijos sostinėje, saugumo priemonės jame buvo dar labiau sustiprintos po praėjusio dešimtmečio pabaigoje įvykdytų sprogimų. Būtent šiame viešbutyje gyvens garbingiausi 2004 metų Olimpinių žaidynių svečiai.

V.Gusinskis, buvęs žiniasklaidos magnatas ir nepriklausomos televizijos kompanijos NTV savininkas, šiuo metu einantis Pasaulio žydų kongreso viceprezidento pareigas, kaltinamas sukčiavimu ir pinigų plovimu itin stambiu mastu. Pirmadienį Atėnų Apeliacinis teismas turėtų paskelbti savo sprendimą dėl V.Gusinskio tolesnio likimo.

Magnatas jau buvo suimtas Ispanijoje 2000 metais, kai Rusija pirmą kartą nesėkmingai mėgino jį susigrąžinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.