aA
Vokietijoje viena psichologė specializuojasi vištų gydyme ir padeda joms įveikti sunkumus nuo lyties problemų iki neurozių. Barbara Luetzeler (Barbara Liuceler) iš Bonos yra vienintelė vištų psichologė visoje šalyje. Ji sakė kartą gydžiusi vištą, vardu Lucie (Luci), kuri visada elgdavosi kaip gaidys.
Vištos
Vištos
"Ji būdavo tokia nepatenkinta, kad visus vydavo iš savo teritorijos, netgi kates", - laikraščiui "Express" teigė 38 metų B.Luetzeler.

Galiausiai Lucie taip įsijautė į savo vaidmenį, kad net sugebėdavo pagiedoti. "Jos giedojimas vis dar būdavo šiek tiek prikimęs, tačiau vis tiek ji labai didžiuodavosi savimi", - sakė vištų psichologė.

B.Luetzeler dviems tūkstančiams vištų taip pat yra diagnozavusi "Magistralių neurozę", kai dėl neaiškių priežasčių jos visos vienu metu imdavo kraipyti savo galvas.

Paaiškėjo, kad vištas erzindavo triukšmas, kuris sklisdavo nuo greitkeliu lekiančių automobilių, tačiau šios neurozės simptomai išnyko, kai jos buvo perkeltos į ramesnę vietą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.