aA
Turkijoje vienas vokietis gali būti nuteistas net 10 metų kalėjimo dėl to, kad jo devynerių metų sūnus paplūdimyje rinko jūros vandens nugludintus akmenis. Miunsteryje gyvenantis 34 metų finansų patarėjas Stefanas G. (Štefanas G.) buvo sulaikytas Antalijos oro uoste, kai apsaugos darbuotojai jo lagamine aptiko maišą akmenų.
Akmenėliai
Akmenėliai
Policija devynmečio tėvą, kuriam buvo pateikti kaltinimai archeologiškai vertingų nacionalinių turtų kontrabanda, uždarė į vieną kamerą su 14 nusikaltėlių.

"Tai neįtikėtina. Aš nežinau, ką daryti", - teigė 34 metų Stefano žmona Manuela, grįžusi į Vokietiją su trimis jų vaikais.

Pasak jos, turkų teisėsaugininkams jie aiškinę, kad jų devynmetis sūnus Philippas (Filipas) nieko bloga neįtardamas prisirinko šių akmenų vienam mokykliniam projektui, tačiau pareigūnai Stefaną G. vis tiek suėmę.

Vokietijos atstovas Europos parlamente Hedwigas Keppelhoffas -Wiechertas (Hedvigas Kepelhofas-Vychertas) kreipėsi į Turkijos ambasadorių Europos Sąjungoje, kad jis asmeniškai padėtų išlaisvinti šį vyrą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.