aA
Ūkininkų sprendimas nebetiekti pieno, protestuojant prieš mažas jo supirkimo kainas, neturės įtakos nei pieno perdirbėjams, nei rinkai, mano Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkas Rolandas Paksas.
Spaudos konferencijoje antradienį R. Paksas teigė, jog planuojamai pieno gamintojų protesto akcijai nepritaria stambieji ūkininkai ir bendrovės, todėl rinkoje nepritrūks pieno produktų - "jei ne savų, tai latviškų ir estiškų".

Pasak jo, per akciją labiausiai nukentės smulkieji pieno gamintojai.

Pieno gamintojai nuo trečiadienio grasina nebeparduoti pieno perdirbėjams. Žemdirbiai reikalauja, kad būtų nustatyta viena palaikomoji supirkimo kaina - 55 centai už litrą pieno - ir priedai už aukščiausios ir pirmos rūšies pieną.

Šiemet nuo gegužės 1 dienos Vyriausybei liberalizavus pieno supirkimo kainas, jos krito iki maždaug 40-ties centų už litrą, ir, ūkininkų teigimu, jiems už tokią kainą pieno nebeapsimoka parduoti.

Gurkšnodamas liberalo, Kauno rajono savivaldybės tarybos nario, ūkininko Kęstučio Bružiko atvežtą pieną, R. Paksas žurnalistams sakė, jog pieno tiekėjų sunkumais "pasinaudoja politikai, inicijuodami įvairias akcijas, kurios neatneša apčiuopiamų laimėjimų žemdirbiams, bet sukrauna didelį kapitalą politikams".

Pieno gamintojų protesto akciją organizuoja Valstiečių partija ir Ūkininkų sąjunga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.