aA
Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė Karo prievolės įstatymo pataisai, kuria siūloma atleisti nuo privalomosios karo tarnybos abiejų tėvų netekusius jaunuolius, jeigu iki pilnametystės jie nebuvo įvaikinti ar jiems nebuvo paskirta globa.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė
© ELTA
Pagal dabar galiojantį įstatymą nuo privalomosios karo tarnybos atleidžiami valstybės pripažintų tradicinių religinių bendruomenių dvasininkai, asmenys dėl sveikatos būklės bei dėl religinių ar pacifistinių įsitikinimų. Pastaruoju atveju jiems turėtų būti skirta alternatyvi tarnyba.

Tačiau Seimas ketvirtadienį atmetė kitą Karo prievolės pataisą, kuria siūlyta atidėti tarnybą asmenims, įsteigusiems personalinę įmonę, nenustatant kitų reikalavimų.

Dabar tarnyba gali būti atidedam asmenims, kuriems yra sukakę ne mažiau kaip 22 metai ir kurie ne mažiau kaip 2 metus turi įsteigę personalines įmones.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.