aA
Už komunalines paslaugas įsiskolinę klaipėdiečiai dar šiemet gali tikėtis vienkartinių pašalpų skoloms sumažinti. Nusprendusi padėti sunkiai besiverčiantiems gyventojams pinigų išmokoms uostamiesčio savivaldybė ieškos miesto biudžete.
Vanduo, čiaupas
Vanduo, čiaupas
Savivaldybės duomenimis, daugiau nei 6 tūkst. 700 Klaipėdoje gyvenančių šeimų bei pavienių asmenų turi įsiskolinimų už buto šildymą, karštą ir šaltą vandenį bei kitus komunalinius patarnavimus. Iš viso jų įsiskolinimų suma siekia apie 13 milijonų litų. Tačiau tik kiek mažiau nei pusę šios sumos skolingi socialiai remtini asmenys.

Uostamiesčio savivaldybė jau seniai susiduria su problema, kai sunkiai besiverčiančios, dažnai socialiai remtinos, šeimos dėl didelių įsiskolinimų keldinamos iš butų. Šiuo metu savivaldybė neturi galimybės pasirūpinti tokiomis šeimomis aprūpinant jas kitu gyvenamuoju plotu. Todėl nuspręsta ieškoti kitų paramos būdų.

Bandant sumažinti tokių šeimų įsiskolinimus miesto Taryba ketvirtadienį priėmė sprendimą dėl vienkartinių pašalpų skyrimo įsiskolinimams už komunalinius patarnavimus apmokėti. Socialinės rūpybos skyriaus vedėja Audronė Liesytė sako, jog skiriant vienkartines pašalpas bus vykdoma griežta kontrolė, aiškinamasi, ar į jas pretenduojantys asmenys išties turi tokią teisę. Jie privalės pateikti pastarųjų trejų metų duomenis apie savo pajamas, darbą, šeimą.

Dar šiemet vienkartinėms pašalpoms, skirtoms įsiskolinimams už komunalinius patarnavimus apmokėti, iš miesto biudžeto bus prašoma skirti 100 tūkstančių litų. Galutinį sprendimą privalės priimti miesto Taryba.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.