aA
Didžiosios Britanijos mokyklų direktoriai gavo vyriausybines instrukcijas, kaip taisyklingai... valgyti morkas. Mokyklų vadovams rekomenduojama supažindinti su jomis visus mokinius.
Morkos
Morkos
Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ministerija pataria: morką pirmiausia reikia nuplauti, po to valgyti ją nuo plonojo galo, o storąjį išmesti. Apie taisyklingą šių daržovių valgymo būdą ketvirtadienį informuoja šalies žiniasklaida.

"Gaila, kad nenurodyta, ties kuria vieta reikia nustoti valgyti", - šaiposi iš vyriausybinių instrukcijų vienos Mančesterio mokyklos direktorius Timas Buckley (Timas Baklis).

Šią savaitę šimtai Didžiosios Britanijos mokyklų gavo daug morkų, kurios turi paįvairinti moksleivių valgiaraštį.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas neįžvelgia instrukcijose nieko keisto. "Ne vienas vaikas vaisius ir daržoves mato tik mokykloje", - pareiškė jis. Be to, morkos yra palyginti naujas patiekalas mokyklų valgyklose, tad patys mokytojai prašė ministerijos pagalbos, pridūrė pareigūnas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.