aA
Šiaurės Irako Mosulo mieste ketvirtadienį JAV karinei kolonai užvažiavus ant sprogmens ir patekus į pasalą, buvo sunkiai sužeisti mažiausiai keturi amerikiečių kareiviai, pasakojo liudininkai.
Per išpuolį apgadintas JAV pajėgų automobilis
Per išpuolį apgadintas JAV pajėgų automobilis
© EPA-ELTA
Po šio išpuolio, kuris įvyko svarbiame kelyje prieš telekomunikacijų centrą, apie dešimt liudininkų sakė matę keturių JAV karių kūnus, tačiau kol kas nepatvirtinta, kad jie būtų žuvę.

JAV kariuomenė teigė negavusi jokių pranešimų apie šį užpuolimą, kuris, liudininkų teigimu, buvo surengtas 9 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Šiame mieste išpuoliai prieš JAV pajėgas rengiami dažnai.

"Amerikiečių visureigis ir dar vienas automobilis buvo susprogdinti apie 9 val. 30 min. Mačiau keturių žuvusių amerikiečių kūnus, vienas iš jų buvo be kojų", - naujienų agentūrai AFP sakė įvykį matęs Mohammadas Ali (Mohamadas Alis).

Kitas vietos gyventojas, Ahmadas Ali (Ahmadas Alis), teigė po sprogimo ant žemės matęs tris ar keturis amerikiečių kareivius. "Mačiau JAV karius, kurie į šoną nešė dar du kūnus", - sakė jis.

Pasak 31 metų Yuniso Yassina (Juniso Jasinos), sprogus automobiliui, "keli irakiečiai ėmė šaudyti į Jungtinių Valstijų sunkvežimį, o amerikiečiai atsakė tuo pačiu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.