aA
Ėmus abejoti karo Irake dingties pagrįstumu, smarkiai smuko Didžiosios Britanijos gyventojų pasitikėjimas savo ministru pirmininku Tony Blairu (Toniu Bleiru), rodo viena visuomenės nuomonės apklausa, kurios rezultatai buvo išspausdinti ketvirtadienį.
Tony Blairas Irake
Tony Blairas Irake
© EPA-ELTA
Dienraštyje "The Guardian" rašoma, kad šiuo metu parlamento vadovo veiklai nepritaria 61 proc. apklaustų britų. Toks didelis nepalankiai T.Blairo darbą vertinančių žmonių skaičius leidžia apžvalgininkams teigti, kad britų premjeras pateko į pačią didžiausią pasitikėjimo krizę per šešerius jo vadovavimo metus.

Nuo liepos mėnesio pasitikėjimas T.Blairu smuko 9 proc. ir dabar siekia tik 30 procentų. Be kitų neigiamai vertinamų premjero veiklos aspektų, 70 proc. respondentų taip pat pažymėjo, kad jis pernelyg rūpinasi savo įvaizdžio žiniasklaidoje pateikimu.

Šiuo metu Britanijoje baigiama tirti ginklų inspektoriaus Davido Kelly (Deivido Kelio), kuris liepos 18 dieną buvo rastas negyvas netoli savo namų, savižudybės byla.

Šio mokslininko, kuris, kaip manoma, neatlaikė įtampos, kilusios dėl Dauning Stryto ir žiniasklaidos korporacijos BBC konflikto, mirties aplinkybių tyrimas baigiasi ketvirtadienį.

Galutines tyrimo išvadas numatoma paskelbti lapkritį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.