aA
Australijoje superagento Džeimso Bondo stiliaus šautuvu moteris netyčia iššovė į draugę. Ginklas iš pažiūros priminė paprastą rašiklį. Pasak policijos, moteris plunksnakotį, kuris jai pasirodė esąs normali rašymo priemonė, nuo grindų pakėlė viename Kanberos naktiniame klube ir netyčia iššovė į draugę. Kulka pataikė tiesiai į krūtinę.
Šautuvas
Šautuvas
Federalinės policijos detektyvė konsteblė Naomi Binstead (Naomi Binsted) sakė, kad chirurgams teko operuoti auką ir pašalinti iš jos kūno šratą. Kaip manoma, iš "rašiklinio" ginklo išlėkusi kulka buvo pagaminta iš metalo.

Policija tebetiria iš rašymo priemonės iššautą šratą. Pats rašiklis primena daikčiuką, kurį 1983 metais pastatytame filme "Niekada nesakyk niekada" (Never Say Never Again) turėjo superagentas Džeimsas Bondas.

"Tai rimtas incidentas ir bendruomenei reikia žinoti apie pavojus, susijusius su tokiais daiktais, - teigiama detektyvės N.Binstead pareiškime. - Rašikliuose įtaisyti ginklai yra neteisėti ir kiekvienam, pas kurį toks ginklas bus rastas, gresia kaltinimai".

Anot detektyvės konsteblės N.Binstead, tokio tipo ginklai taip pat gali būti panašūs į cigarų laikiklius, praneša laikraštis "The Herald Sun".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.