aA
Irako šiaurėje veikiantys JAV kariai per 24 valandas nukovė devynis irakiečių partizanus - daugiausiai per pastarąjį mėnesį, trečiadienį sakė kariškių atstovė spaudai.
Per kelis susirėmimus, kurie, pasak atstovė, rodė, kad partizanų grupuotes JAV pajėgoms nuolat spaudžiant vis labiau apima neviltis, buvo suimtas vidutinio rango partizanų finansininkas ir beveik 40 kitų kovotojų.

Dauguma veiksmų per minėtas 24 valandas iki trečiadienio ryto vyko į šiaurę ir pietus nuo Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) gimtojo Tikrito miesto, kur, kaip manoma, buvęs prezidentas gali slapstytis nuo pat balandžio, kai JAV pajėgos priartėjo prie Bagdado.

"Mums persekiojant priešą vis labiau apima neviltis", - sakė majorė Josslyn Aberle (Džoslin Aberl). Su reporteriais ji kalbėjosi Tikrite, kur įsikūręs 27 tūkst. karių turinčios 4-osios pėstininkų divizijos, kuri yra atsakinga už tris į šiaurę nuo Bagdado esančias provincijas, štabas.

"Tai didžiausias priešų skaičius per 24 valandų periodą mūsų operacijų teritorijoje per maždaug mėnesį", - sakė J.Aberle.

Pasak jos, "vidutinio rango" partizanų finansininkas buvo suimtas netoli Tikrito. Tarp kitų įvairiose vietose sulaikytų asmenų yra keli vyrai, kurie, kaip manoma, yra susiję su Irakui gyvybiškai svarbaus šiaurinio naftotiekio sprogdinimais praėjusį mėnesį.

Per kitą operaciją buvo nukauti trys irakiečiai, ketinę surengti pasalą prie vienos naftos pumpavimo stoties, nesusijusios su pagrindiniu šiauriniu naftotiekiu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.