aA
Ketvirtadienį Bagdado viešbutyje "Aike", kur įsikūrusi JAV televizijos NBC atstovybė, sprogus bombai žuvo viešbučio tarnautojas somalietis ir buvo sužeisti dar du žmonės, pranešė administracija ir NBC darbuotojai.
Sprogimas
Sprogimas
Policija nurodė, kad prie viešbučio generatoriaus padėta bomba sprogo maždaug 7 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku. Per sprogimą išdužo daug pastato langų, kurių šukės nuklojo visą gatvę.

"Tai buvo nedidelė bomba, nes jei būtų buvusi didelė, būtų sugriovusi visą pastatą", - įvykio vietoje žurnalistams sakė Irako policijos pulkininkas leitenantas Salmanas Abed Karimas.

MSNBC pranešė, kad lengvai sužeistas NBC garso operatorius britas Dave'as Moody (Deivas Mudis), kuriam stiklo šukės sužalojo veidą ir ranką. "Gulėjau lovoje galvodamas sau: "Dar viena diena rojuje". O tada sprogo bomba", - pasakojo D.Moodie.

Pasak jo, pastate buvo tik apie 12-15 NBC darbuotojų. Jei kai kurie NBC žmonės nebūtų išvažiavę į šalies pietuose esantį Basros miestą, viešbutyje jų būtų buvę apie 20. JAV kariškiai sakė kol kas neturį informacijos apie šį išpuolį.

Šia savaitę Bagdade susprogdintos kelios bombos. Pirmadienį kovotojui savižudžiui susprogdinus savo automobilį prie Jungtinių Tautų būstinės, žuvo jis pats ir apsaugininkas, o trečiadienį sprogus pakelėje padėtai bombai, kuria ketinta padaryti žalos JAV kariškių automobilių kolonai, buvo suniokoti du pro šalį važiavę civiliai autobusai ir žuvo vienas irakietis.

Nuo gegužės 1 dienos, kai Irake baigėsi pagrindiniai mūšiai, per partizanų išpuolius jau žuvo 79 JAV kariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.