aA
Šilutės rajono apylinkės teismas trečiadienį leido vienam mėnesiui suimti penkiolikos gandrų nušovimu Šilutės rajone įtariamą buvusį muitininką Marių Dulaitį. M.Dulaitis įtariamas pažeidęs viešąją tvarką ir neteisėtai medžiojęs. Tokie pat įtarimai pateikti ir kartu su juo gandrus šaudžiusiam nepilnamečiui.
Marius Dulaitis
Marius Dulaitis
© BTV
Kaip BNS sakė Šilutės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Gintas Pikčiūnas, sulaikyti M.Dulaitį ir prašyti teismo leisti jį suimti nuspręsta įtarus, kad buvęs muitininkas gali trukdyti tyrimui.

Anot prokuroro, šiuo metu yra gauti visų atliktų ekspertizių rezultatai ir byla artimiausiu metu keliaus į teismą.

Balistikos ekspertai nustatė, kad į gandrus šaudyta iš M.Dulaičiui priklausančio mažo kalibro graižtvinio šautuvo su optiniu taikikliu.

Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio poste inspektoriumi dirbęs M.Dulaitis iš pareigų už pareigūno vardo diskreditavimą buvo atleistas rugpjūtį.

Iš pradžių M.Dulaičiui buvo iškelta administracinė byla dėl medžioklės taisyklių pažeidimo, vėliau ji nutraukta, nes policija pradėjo savo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Gandrai buvo šaudomi gandralizdžiuose, esančiuose žmonių gyvenamoje aplinkoje.

Įtariamam gandrų žudikui gresia viena iš kelių bausmių - viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Liepos pabaigoje inspektoriai keturiuose Šilutės rajono kaimuose surado 15 nušautų gandrų. Vien Ramučių gyvenvietėje iš dideliu greičiu važiavusio visureigio buvo nušauti aštuoni gandrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.