aA
Kijevo valdžia uždraudė komunaliniuose butuose auginti naminius gyvulius, kai vieno tyrimo metu paaiškėjo, kad šio miesto gyventojai savo būstuose laiko iš viso tris tūkstančius kiaulių, 500 karvių ir tūkstantį ožkų. Ukrainos sostinėje šie "įnamiai", kurių tikroji vieta yra fermose, auginami balkonuose, prieškambariuose, voniose ir net miegamuosiuose.
Pasak laikraščio "Zverskie Novosti", savo butuose gyventojai taip pat laiko nesuskaičiuojamą daugybę vištų, triušių ir kitų smulkesnių gyvulių.

Naujasis draudimas, kuris įsigalios šią savaitę, numato dideles baudas, jei kas nors jį pažeis.

Kijevo savivaldybė teigė, kad butai, o ypač balkonai, yra nepritaikyti sunkiasvorių gyvulių, tokių kaip karvės, auginimui, be to, jų šlapimas kenkia pastatams.

Tačiau miestiečiai sako, kad šie gyvuliai padeda jiems prasimaitinti, žiemos metu labiau prišildo butą, o jų mėšlu jie patręšia savo žemės sklypelius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.