aA
Nuo savo įsikūrimo prieš daugiau nei trejus metus tarp politikos autsaiderių esanti partija "Socialdemokratija 2000" ne tik keičia savo pavadinimą, bet ir planuoja tapti naujos politinės kokybės Lietuvoje pradininkais.
Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje sakė laikinai partijos "Socialdemokratija 2000" pirmininko pareigas einantis Arvydas Akstinavičius, naujoji tikrosios socialdemokratinės pakraipos partija taps naujos, kokybiškos politinės partijos pavyzdžiu.

"Esu įsitikinęs, kad "Lietuvos socialdemokratų sąjunga" atitiks visas Europos politinių partijų tendencijas, ko dabar Lietuvoje visai nėra. Mes būsime naujos politikos kokybės pradininkais - mąstymo, idėjų, vykdomos politikos prasme", - kalbėjo A.Akstinavičius.

Anot jo, naujoji "tikrų socialdemokratų" partija sieks 2004-ųjų metų Seimo rinkimuose tapti parlamentine partija, nors stulbinančių rezultatų nesitikima.

Paklaustas, ar rinkėjai nebus klaidinami partijų "Lietuvos socialdemokratų partija" ir "Lietuvos socialdemokratų sąjunga" pavadinimų panašumo, A.Akstinavičius sakė tikintis, kad "žmonės atsirinks grūdus nuo pelų".

Planuojama, kad gruodžio 6 dieną partijos rengiamame suvažiavime "Socialdemokratija 2000" ir iš premjero Algirdo Brazausko vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) išėję socdemai susijungs į Lietuvos socialdemokratų sąjungą.

"Socialdemokratiją 2000" įkūrė buvę LSDP nariai, nesutikę su partijos vadovybės ketinimais vienytis su buvusia Lietuvos demokratine darbo partija (LDDP). Šios kadencijos Seime socialdemokratai "dutūkstantininkai" neturi nė vieno atstovo.

Praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose partija iškovojo tik vieną iš 1560 mandatų, nors patys partijos atstovai teigia šiuo metu kontroliuojantys 18 mandatų.

Anot A.Akstinavičiaus, partija turi maždaug 2 tūkst. narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.