aA
Sidnėjaus oro uoste pareigūnai sulaikė švedą, kuris į Australiją ketino įvežti po kelnių klešnėmis paslėptas aštuonias nuodingas gyvates, tarp jų keturias mirtinai pavojingas Karališkąsias kobras, trečiadienį sakė Australijos pareigūnai.
nuodingos gyvatės
© EPA-ELTA
Šis 28 metų vyras vėlai pirmadienį atvyko iš Tailando ir oro uosto pareigūnai prie jo blauzdų pritvirtintuose paketuose aptiko aštuonias gyvates, sakė Teisingumo ir muitinės ministras Chrisas Ellisonas (Krisas Elisonas).

Karališkosios kobros yra didžiausios pasaulyje nuodingos gyvatės, vidutiniškai užaugančios beveik iki šešių metrų ilgio. Jos yra vienos iš kelių itin pavojingų gyvačių rūšių, kurios neaptinkamos Australijoje.

Švedas, kurio pavardė neskelbiama, antradienį stojo prieš Sidnėjaus teismą, kuriame jam buvo pateikti kaltinimai pažeidus Aplinkos apsaugos ir biologinės įvairovės aktą. Didžiausia už tokį nusikaltimą numatoma bausmė yra 10 metų kalėjimo ir 110 tūkst. Australijos dolerių (222 tūkst. litų) bauda.

Teismas nesutiko, kad šis Švedijos pilietis būtų paleistas už užstatą.

Ch.Ellisonas gyrė muitininkus, kuriems pavyko užkirsti kelią kontrabandai, ir pabrėžė pavojus, kurie slypi nelegaliai įvežus gyvūnus į šį žemyną.

"Su gyvūnais ir augalais, slapta įvežtais iš užjūrio, šalyje gali paplisti naujos ligos, kurių šiuo metu Australijoje nėra. Be to, savininkų palikti gyvūnai ar išmesti augalai išplinta ir ilgainiui virsta naujais kenkėjais bei piktžolėmis, - rašoma jo pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.