aA
Mokyklų tobulinimo programa pirmiausia yra investicija į žmogų, ne tik į pastatus, sakė šiandien spaudos konferencijoje švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, rašoma pranešime spaudai.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius
© DELFI
Didžiausia švietimo investicinė programa, kuriai skirta 180 mln. Lt, startavo lygiai prieš metus ir bus baigta įgyvendinti 2005 m. Ji siekia pagerinti moksleivių mokymosi sąlygas bei pasiekimus, modernizuoti mokymą, skatinti bendradarbiavimo atmosferą.

Per vienerius metus renovuota 15 pagrindinių mokyklų, per 10 tūkst. pedagogų išmokyti vertinti savo mokyklos veiklos kokybę ir pasirūpinti jos tobulinimu, organizuota keli šimtai kvalifikacijos renginių švietimo vadybininkams ir mokytojams.

Taip pat pasirengta 400 pagrindinių mokyklų aprūpinti naujausiomis mokymo priemonėmis, sukurti mokyklose virtualią aplinką, kuri leistų joms nuolat bendrauti, dalytis patirtimi.

Iki 2005 m. per 400 Lietuvos pagrindinių mokyklų bus aprūpintos ir išmokytos naudotis moderniomis mokymo priemonėmis. 6000 mokytojų bus pasirengę taikyti aktyvius mokymo metodus, alternatyvius moksleivių pažangos vertinimo būdus, modernias mokymo priemones ir naujas technologijas. Iš viso bus renovuotos 62 mokyklos, po vieną kiekvienoje savivaldybėje. Taip pat bus perkami geltonieji autobusai.

Galutinis programos siekis – sukurti veiksmingą, darnią, atsakingu valdymu, tikslingu finansavimu ir racionaliu išteklių naudojimu pagrįstą švietimo sistemą.

“Tai leis brandinti solidarią pilietinę visuomenę, stiprinti nacionalinį saugumą, išsaugoti tautinę tapatybę, iš esmės mažinti socialinę atskirtį. Mokyklų tobulinimo programos poveikį pajus ne tik joje dalyvaujančios mokyklos, bet ir visa švietimo sistema”, - sakė A. Monkevičius.

Mokyklų tobulinimo programą sudaro keturios dalys: mokymosi sąlygų gerinimas, švietimo kokybės vadybos sistemos sukūrimas, mokyklų tinklo optimizavimas, mokyklų energijos išlaidų mažinimas ir higienos sąlygų gerinimas. Didžioji lėšų dalis (134 mln. Lt) skiriama pastarajai programos daliai, paprastai vadinamai mokyklų renovacija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.