aA
Afganistano prezidentas Hamidas Karzai pareiškė antradienį susirūpinimą dėl to, kad Talibano judėjimas vis labiau remiamas rajonuose, kurie ribojasi su Pakistanu. Afganistano lyderis savo susirūpinimą išdėstė JAV prezidentui George'ui W.Bushui (Džordžui V.Bušui) per susitikimą JT Generalinės Asamblėjos sesijoje, kuri vyksta Niujorke.
Karzai
H.Karzai sakė, kad Afganistane "tebėra žmonių, kurie išpažįsta talibų principus". JAV valdžios atstovas, komentuodamas G.W.Busho ir H.Karzai pokalbį, sakė žurnalistams, jog talibų šalininkai, kaip spėjama, prasiskverbia į Afganistaną iš gretimo Pakistano.

JAV kariuomenė nuvertė Afganistane valdžiusį Talibaną 2001 metų pabaigoje, po karinės operacijos, per kurią buvo ieškoma ekstremistinės grupuotės "al Qaeda" lyderio Osamos bin Ladeno.

JAV pajėgos tebeieško O.bin Ladeno Afganistane, bet šios pastangos kol kas nedavė rezultatų, nors G.W.Bushas neseniai vėl pareiškė įsitikinimą, kad anksčiau ar vėliau jis bus sučiuptas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.