aA
Šį pirmadienį Klaipėdos miesto Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo pirkėjo pranešimą dėl nekokybiškų gliaudytų lazdyno riešutų, kurie buvo pirkti UAB "Telenas" maisto prekių parduotuvėje "Aibė", Žardininkų g. 27 a.
Riešutai_3
Specialistai minėtoje parduotuvėje atlikę patikrinimą nustatė, kad gyvais parazitais - baltos spalvos kirmėlaitėmis - užkrėsti net keturių pavadinimų riešutai. Tai - gliaudyti lazdyno, žemės riešutai, valyti žemės riešutai ir riešutų mišinys "Studentų maistas". Šią produkciją parduotuvei tiekia UAB "Alvas ir Ko", įsikūrusi Panevėžyje.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba vakar "Vakarų ekspresą" informavo, kad iš prekystalių buvo išimti visi riešutai. Kad apsaugotų vartotojus, specialistai taip pat pasidomėjo, ar minėtoji bendrovė savo produkcijos netiekia uostamiesčio prekybos centrams. Klaipėdos miesto Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išsiaiškino, kad UAB "Alvas ir Ko" ryšius palaiko tik su pavienėmis, mažomis maisto prekių krautuvėlėmis.

Vakar "Vakarų ekspresui" paskambinus į Panevėžį ir pasidomėjus, kodėl vartotojams yra tiekiami sukirmiję riešutai, UAB "Alvas ir Ko" Rinkodaros skyriaus vadovė Laima Strakaitienė atsakė, jog to negali būti. "Mūsų bendrovė stengiasi tiekti kokybiškus gaminius. Riešutai, matyt, per ilgai užsibuvo lentynoje", - aiškino ji.