aA
Vienas Jungtinių Valstijų teisėjas visiems, kurie Eskambijos apygardoje buvo apkaltinti vairavę neblaivūs, liepė prie automobilio buferio prisiklijuoti lipduką su klausimu "Kaip aš vairuoju?". Raudonos ir geltonos spalvos ženkleliai ne tik klausia žmonių nuomonės, bet ir prašo ją išsakyti paskambinus specialia nemokama telefono linija "Toll-Free 1-866-I- SAW-YOU" (Nemokamai 1-866 Aš mačiau tave).
Vairas
Vairas
Teisėjas Williamas White'as (Viljamas Vaitas) sako turįs vilties, kad sugėdinus vairuotojus sumažės pakartotinai padaromų prasižengimų.

Telefoninę paslaugą teikiantis fondas "I Saw You Safety and Scholarship" fiksuoja nemokama linija gaunamus žmonių skambučius ir reikalui esant perspėja policiją, praneša leidinys "Pensacola News Journal".

"Prie buferių priklijuoti lipdukai, klausiantys apie vairavimą, krovininio transporto avaringumą sumažino 50 procentų", - teigė fondo rinkodaros ir ryšių su visuomene direktorius Davidas Richbourgas (Deividas Ričburgas).

Šią iniciatyvą aktyviai remia Jerry Fiferis (Džeri Faiferis) - asociacijos "Motinos prieš vairavimą išgėrus" narys, pats nukentėjęs nuo neblaivaus žmogaus vairuoto automobilio.

"Aš manau, kad kai tik žmonės suvokia, kad (toks ženkliukas) bus priklijuotas prie jų automobilių, tai tampa puikia atgrasinimo priemone", - sakė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.