aA
Tautos pažangos partijos pirmininkas Egidijus Klumbys pareikalavo, jog Lietuvos vadovai oficialiai reaguotų į Izraelio Kneseto pirmininko kalbas Lietuvoje
Egidijus Klumbys
Egidijus Klumbys
© ELTA
Dalyvaudamas “Žinių radijo” laidoje “Ryto svečias” Seimo narys, Tautos pažangos partijos pirmininkas Egidijus Klumbys pareiškė, jog Izraelio Kneseto pirmininkas Reuvenas Rivlinas savo kalbomis Paneriuose bei Seime įžeidė lietuvių tautą.

Jo teigimu, žydai reikalauja permanentinės atgailos iš visos lietuvių tautos už tuos atskirus asmenis, kurie vykdė nusikaltimus žydų atžvilgiu. Tokių, anot E.Klumbio, buvo ir tarp žydų, jie taip pat vykdė nusikaltimus lietuvių atžvilgiu, bet niekas, pasak jo, nepareikalauja iš jų jokios atgailos.

Pasak Seimo nario, žydai nepastebi to, ką Lietuva daro norėdama užglaistyti praeities nesutarimus, tačiau ir mūsų vadovai, anot Klumbio, nepastebi tų įžeidimų, kuriais mus apipila atvykstantys Izraelio vadovai.

“Šitoje vietoje reikia labai aiškiai išryškinti savo poziciją ir pasakyti, kad ne mes šitą darėm, šitą darė kiti, ir kalbėkit jūs su kitais, ir dedam tašką”, – “Žinių radijo” studijoje kalbėjo E.Klumbys.

Jis pareikalavo, jog bent kartą Lietuvos vadovai ne tik atsiprašinėtų, bet ryžtingai padėtų tašką šioje bevaisėje diskusijoje apie menamas lietuvių kaltes ir imtųsi įgyvendinti politiką, kuri ne tik nebeleistų šantažuoti lietuvių tautos, bet ir visiems laikams nutrauktų bevaisius ginčus.

“Jei koks nors Lietuvos vadovas panašias kalbas sakytų Izraelio parlamente, greičiausiai gyvas iš ten neišvažiuotų”, - ironizavo E.Klumbys.

Žinių radijas