aA
Izraelis ir Jungtinės Valstijos pasiekė kompromisą dėl tikslios vietos, kur bus statoma Vakarų Kranto saugumo siena, kuria žydų valstybė nori atsiriboti nuo palestiniečių kovotojų, antradienį pranešė Izraelio žiniasklaida.
Pasak pranešimų, sienoje bus kilnojamas "modulinis segmentas", apimsiantis žydų Arielio gyvenvietę, kuri į Vakarų Kranto gilumą yra nutolusi 20 kilometrų.

Pranešama, kad susitarimas buvo sudarytas per derybas Vašingtone, kuriose dalyvavo Izraelio premjero Arielio Sharono (Arielio Šarono) administracijos vadovas Dovas Weissglasas (Dovas Veisglasas) ir JAV patarėja nacionalinio saugumo klausimais Condeleezza Rice (Kondoliza Rais).

Amerikiečiai esą sutiko su Izraelio pozicija, kad siena neturi politinės reikšmės ir nenulems demarkacinės sienos su būsimąja Palestinos valstybe.

JAV administracija nebegrasina sienos statybos išlaidų išskaityti iš 9 mlrd. dolerių (apie 27 mlrd. litų) vertės paskolų garantijų, kurias Vašingtonas pasiūlė Izraeliui, sakoma pranešimuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.