aA
Nutrūktgalviškų triukų atlikėjas Davidas Blaine'as, susirūpinęs dėl savo įvaizdžio ir priešiškai nusiteikusių londoniečių, ėmė svarstyti, ar verta tęsti savo pavojingą valios išmėginimą "Viršum apačios" (Above the Below).
Iliuzionistas D.Blaine virš Temzės
Iliuzionistas D.Blaine virš Temzės
© EPA-ELTA
30 metų magas iš Jungtinių Valstijų šiuo metu Didžiosios Britanijos sostinėje laiką leidžia virš Temzės upės pakabintoje organinio stiklo dėžėje. Čia jis įsikalino pasiryžęs be maisto ištverti 44 dienas.

Tačiau šio triuko organizatoriai veikiausiai nė nepagalvojo, kad jis taps užgaulių britų žiūrovų taikiniu. Per 17 dienų besitęsiantį išbandymą D.Blaine'o kamerą jie jau apmėtė kiaušiniais, maistu, teniso kamuoliukais, taip pat atakavo žaisliniais nuotolinio valdymo sraigtasparniais.

Netgi seras Paulas McCartney (Polas Makartnis) praėjusią savaitę įsivėlė į jam nebūdingus ginčus, kai vienas fotografas užfiksavo jį atėjus pažiūrėti D.Blaine'o pasirodymo.

Tuo tarpu kitoje Atlanto pusėje Niujorko kompanijos PMK, taip pat tvarkančios Tomo Cruise'o (Tomo Kruizo), Gwyneth Paltrow (Gvinet Paltrou) ir Brado Pitto (Brado Pito) reikalus, vadovai beviltiškai stengiasi rasti kokią nors išeitį, kuri leistų išgelbėti iliuzionisto reputaciją.

"Tai, ką pamatėme, mus apstulbino. Davidas yra didelė žvaigždė. Ši kampanija paremta jo vardu, kuris žinomas visoje Amerikoje, ir staiga visos sunkiai dėtos pastangos ir planai ima žlugti. Mes esame priblokšti, - sakė vienas šaltinis iš PMK vidaus aplinkos. - Situacija tikrai labai bloga. Dabar prasidėjo etapas, kai londoniečiai siekia paversti jo gyvenimą pragaru ir bet kokiais būdais nutraukti jo pasirodymą. Kad ir kokie būtų šio renginio atgarsiai, mes iš tikrųjų labai rimtai svarstome ir blogiausią scenarijų".

PMK patarėjai, bandydami išsiaiškinti, kas kaltas dėl neigiamos reakcijos į šį reginį, jau surengė daugybę susitikimų su britų televizijos kompanijomis "Channel Four" ir "Sky Television", kurios yra nusipirkusios teises transliuoti šį amerikiečių mago triuką.

"D.Blaine'o vadybininkai neslepia savo įtūžio", - sakė vienas šiuose susitikimuose dalyvavęs asmuo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.