aA
Milvokio miesto policija praėjusią savaitę viename name aptiko 130 kačių ir šunį, kurie gyveno ant beveik 0,9 metro gylio atliekų ir išmatų sluoksnio. Inspektoriai šiuose namuose apsilankė tuomet, kai kaimynai ėmė skųstis nepakenčiama smarve, kuri sklido iš šio trijų miegamųjų namo.
Katinas
Atvykę pareigūnai praustuvuose ir vonioje aptiko kačių maisto. Gyvūnai laipiojo sienomis, lubomis ir vamzdžiais, teigė augintinių kontrolės pareigūnas Donnas Jacobsonas (Donas Jakobsonas) iš Milvokio rajono naminių gyvūnų kontrolės komisijos.

Katės lakė vandenį iš trijų namuose buvusių unitazų ir vieno prakiurusio vamzdžio, sakė jis.

Miesto valdžia šį namą pripažino netinkamu gyventi ir jis gali būti nugriautas.

Namo savininkė mirė 1997 metais, tačiau jos suaugęs sūnus reguliariai čia užeina, kad pamaitintų gyvūnus, pažymėjo Rajono paslaugų departamento vadovas Martinas Coolinsas (Martinas Kolinsas).

"Jei katės veisėsi šio namo viduje, ekonomiškai jo neįmanoma išvalyti, - sakė M.Collinsas. - Pabandykite įsivaizduoti, koks kvapas nuolat tvyros šiame name".

D.Jacobsonas jau visą savaitę du kartus per dieną klampoja po išmatas, viliodamas kates į metalinius narvelius su tuno konservų jauku.

"Tikiuosi, kad šie vargai greitai baigsis, - teigė jis. - Man jau čia ne juokais įkyrėjo".

Paaiškėjo, kad katės ir šuo nesirgo jokia liga. Jie buvo pervežti į gyvūnų prieglaudą, kurioje bus tol, kol vadovybė nuspręs, ką su jais daryti, sakė gyvūnų kontrolės agentūros padalinio vadovas Johnas McDowellas (Džonas Makdauelas).

Šis Milvokyje aptiktas katynas buvo daug didesnis už ankstesnį "rekordą" - 82 kates, kurios iš vieno namo buvo išvežtos 1980 metų pabaigoje, pažymėjo M.Collinsas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.